Het doel van deze workshop is ruimte te scheppen voor spraak, expressie en creativiteitom onder meer thema’s aan te pakken die verband houden met gewelddadige radicalisering, evenals burgerschap, terwijl de plaats van iedereen binnen zijn locaties van verbondenheid, zowel als familie, school of maatschappij.

Duur van de workshop: 1 uur of 2 uur met pauze afhankelijk van de doelgroep.

For Who? ouderen
Kinderen – Tieners

De gastheer: Abdeslam El Manzah

Abdeslam El Manzah is opvoeder door opleiding. Hij werkte meer dan 15 jaar in de gemeenschap en voor preventiediensten. Hij is culturele bemiddelaar in een theater van de Franse gemeenschap. Daarnaast is hij ook kunstenaar en stadsdichter:
“Hart en rijmpjes! “Rapper, slammer … dichter ook!

“Twintig jaar lang heeft de Belgische kunstenaar Manza zijn rijke muzikale en artistieke carrière bepaald in alle schakeringen en rijmen. Als pionier van de stedelijke kunst sinds haar verschijning in de stad Brussel, heeft hij sindsdien vele rap- en slamscènes door het hele land doorkruist, maar hij houdt ook van het vermenigvuldigen van bruggen naar andere artistieke universums zoals poëzie. Met zijn glimlach geeft hij toe genoegen te nemen in het verhullen van labels, het decompartimenteren van de kunsten, het publiek en het vechten tegen eenvoudige clichés. Deze genuanceerde menselijke rijkdom onderzocht in zijn carrière en schrijven, de kunstenaar is ook van plan jonge mensen te ondervragen door zijn baan als opvoeder en de vele slam workshops die hij leidt.
Info op: https://www.fibbc.net/Avec-Manza-rappeur-et-slameur.html

“Manza, Passeur d’expression” – CBAI Production

 

Foto’s gemaakt tijdens workshops gegeven door Grég (vervanging voor Manza) op school zonder zorgen: Zorgeloze school slam workshop